duminică, 28 ianuarie 2018

Vacanta de Dragobete in Venetia - 115 euro (zbor si 4 nopti de cazare cu mic dejun inclus)

Daca vreti sa sarbatoriti Dragobetele impreuna cu persoana iubita intr-un loc romantic, puteti alege Venetia. Vedeti mai jos, detaliat, variante de zbor si cazare cu mic dejun inclus.
Cele 3 variante de zbor pe care vi le propunem sunt cu plecare din Timisoara, Cluj sau Bucuresti. La preturile gasite de noi puteti obtine reduceri suplimentare daca indepliniti conditii pe care vi le vom prezenta mai jos. 

Varianta 1 : plecare din Timisoara - perioada 21-25 februarie 2018
Zbor dus-intors Timisoara - Venetia cu Wizz Air: 32 euro (sau 21.50 euro pentru membrii Wizz Discount Club)
Cazare 4 nopti cu mic dejun inclus: incepand de la 166 euro pe camera / 83 euro de persoana (posibil 10% reducere pentru clientii Genius de pe Booking pentru unele variante de cazare)
Cazarea propusa de noi este in Mestre, care poate fi considerat cartierul rezidential al Venetiei. Pentru a ajunge in zona turistica a Venetiei sunt numeroase autobuze, iar pretul unei calatorii care dureaza aproximativ 20 minute este 1.50 euro.
Ofertele de cazare din zona turistica a Venetiei sunt mai scumpe, preturile pentru 4 nopti de cazare in camera cu baie privata si nota buna pe Booking incep de la 300 euro fara mic dejun (detalii aici).
Total : 115 euro / persoana (pret redus 104.50 euro cu Wizz Discount)

Varianta 2 : plecare din Cluj - perioada 20-24 februarie 2018
Zbor dus-intors Cluj - Venetia cu Wizz Air: 83 euro (sau 62 euro pentru membrii Wizz Discount Club)

Varianta 3 : plecare din Bucuresti - perioada 24-28 februarie 2018

Pentru variantele cu plecare din Cluj si Bucuresti nu am mai adaugat cazare, preturile fiind aproximativ aceleasi. Pentru a rezerva puteti accesa link-urile de la varianta cu plecare din Timisoara si schimba perioada. De asemenea puteti modifica si perioada calatoriei dupa preferinte.

Daca vreti sa fiti primii care beneficiaza de ofertele gasite de noi va invitam sa dati like paginii de facebook : aici



Articolul contine oferte de vacante pe care le puteti organiza pe cont propriu. Ofertele prezentate sunt cu titlu informativ. Preturile sunt valabile la momentul publicarii si pot fi modificate de catre furnizorii de servicii. Pentru a beneficia de oferte puteti folosi linkurile din articol sau sa accesati direct site-urile companiilor. Datele alese de noi pot fi modificate in functie de dorintele voastre.

miercuri, 24 ianuarie 2018

Malta - satul pescaresc Marsaxlokk

Dupa ce am vizitat cateva orasele din Malta, am hotarat sa vedem si satele care atrag cei mai multi tustisti de pe insula: Marsaxlokk si satul lui Poppeye. Desi distanta dintre ele nu este foarte mare, aproximativ 25 km, si teoretic ar putea fi vizitate in aceeasi zi, in realitate pentru a ajunge de la o locatie la alta trebuie traversata toata insula, pierzand mult timp in trafic. Noi am ales sa le vizitam in zile diferite. In ambele am avut noroc de vreme frumoasa si ne-am relaxat sub razele soarelui. In articolul acesta va vom povesti despre Marsaxlokk, iar despre satul lui Popeye in urmatoarea postare.

Marsaxlokk 

Pentru a ajunge in Marsaxlokk, noi am plecat din Sliema, unde eram cazati, si am schimbat autobuzul in Valletta. Din Valletta in Marsaxlokk poti ajunge cu autobuzele 81 sau 85. Poti folosi acelasi bilet de 1.5 euro, valabil 2 ore, cu care te deplasezi din zona in care esti cazat si pana la statia principala de autobuze din Valletta. In Marsaxlokk autobuzul te lasa chiar langa Marea Mediterana.

Marsaxlokk este un sat de pescari situat in sud-estul insulei, de aici provenind si numele. Marsa se traduce prin port, iar Xlokk inseamna sud-est. In acest port sunt ancorate faimoasele barcute viu colorate ale pescarilor numite "luzzu". O alta caracteristica specifica barcutelor este faptul ca au desenat in partea din fata ochiul lui Osiris cu scopul de a-i proteja pe pescari in timp ce se afla pe mare.

Te poti plimba pe malul apei admirand marea si barcutele, dar si cladirile vechi cu arhitectura de influenta araba insirate de-a lungul drumului principal dar si pe celalate stradute din sat.
Fiind perioada sarbatorilor, ne-a atras atentia si biserica satului decorata in spiritul Craciunului.

Dupa cei ai obosit plimbandu-te, te poti aseza la una dintre numeroasele terase ale restaurantelor de pe malul marii unde poti savura peste sau fructe de mare proaspete. Unii dintre proprietarii de restaurante se mandresc ca le-au pescuit chiar ei sau membrii ai familiilor lor. Acesta este si unul dintre motivele pentru care foarte multi turisti aleg sa viziteze Marsaxlokk. Preturile incep de la 10 euro de persoana daca alegi sa mananci doar peste, dar exista numeroase oferte de platouri pe care le poti personaliza. Noi am ales, pentru 25 euro, un platou pentru 2 persoane care continea 3 fileuri de peste, caracatita, creveti si inele de calamar, dar si cartofi prajiti si salata. Am profitat si de oferta restaurantului de a personaliza meniul si am schimbat un fileu de peste cu "cateva midii" dar am primit o portie mai generoasa decat ne asteptam. Din pacate, nu ne-am gandit sa facem poze decat atunci cand nu mai aveam la ce ☺

Artistii locali au vrut sa atraga atentia turistilor ca "Toti zambim in aceeasi limba".

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Valentine's Day in Malta - 98 euro (zbor, cazare 7 nopti, transfer)

Daca vreti sa petreceti Valentine's Day cu persoana iubita intr-o tara insorita puteti alege Malta. Vedeti mai jos, detaliat, variante de zbor, cazare si transfer de la aeroport la cazare.

Cele 2 variante pe care vi le propunem sunt cu plecare din Cluj sau din Bucuresti. La preturile gasite de noi puteti obtine reduceri suplimentare daca indepliniti conditii pe care vi le vom prezenta mai jos. 

Varianta 1 : plecare din Cluj-Napoca - perioada 11-18 februarie 2018
Zbor dus-intors Cuj-Napoca - Malta: 32 euro (sau 18 euro pentru membrii Wizz Discount Club)
Transfer aeroport cazare dus-intors: 2*3 euro (sau 1.5 euro pe sens pt autobuze locale). Biletul de autobuz este valabil 2 ore si pot fi schimbate mai multe autobuze pana la destinatie.
Cazare 7 nopti: incepand de la 120 euro pe camera / 60 euro de persoana (posibil 10% reducere pentru clientii Genius de pe Booking pentru unele variante de cazare)
Total : 98 euro / persoana (pret redus 81 euro cu Wizz Discount si autobuz local)

Varianta 2 : plecare din Bucuresti - perioada 10-17 februarie 2018
Zbor dus-intors Bucuresti - Malta: 57 euro (sau 36 euro pentru membrii Wizz Discount Club)
Transfer aeroport cazare dus-intors: 2*3 euro (sau 1.5 euro pe sens pt autobuze locale). Biletul de autobuz este valabil 2 ore si pot fi schimbate mai multe autobuze pana la destinatie.
Cazare 7 nopti: incepand de la 126 euro pe camera / 63 euro de persoana (posibil 10% reducere pentru clientii Genius de pe Booking pentru unele variante de cazare)
Total : 126 euro / persoana (pret redus 102 euro cu Wizz Discount si autobuz local)

Despre ce putei vizita in Malta am scris (si vom mai scrie) : aici

Daca vrei sa fiti primii care beneficiaza de ofertele gasite de noi va invitam sa dai like paginii de facebook : aici


Varianta 1 : Cluj-Napoca-Malta 11-18 februarie 2018


Varianta 2 : Bucuresti-Malta 10-17 februarie 2018


Articolul contine oferte de vacante pe care le puteti organiza pe cont propriu. Ofertele prezentate sunt cu titlu informativ. Preturile sunt valabile la momentul publicarii si pot fi modificate de catre furnizorii de servicii. Pentru a beneficia de oferte puteti folosi linkurile din articol sau sa accesati direct site-urile companiilor. Datele alese de noi pot fi modificate in functie de dorintele voastre.

miercuri, 17 ianuarie 2018

Malta - Mdina si Rabat

Dupa ce am vizitat capitala Valletta, ne-am gandit ca ar fi interesant de vazut si fosta capitala a insulei Malta, din antichitate pana in perioada medievala: Mdina. Din Sliema, unde am fost cazati, poti ajunge direct cu autobuzul 202, platind doar 1.5 euro si aproximativ o ora din timpul tau, timp in care poti admira mai multe sate si orasele din centrul insulei.
Inainte sa pasim in vechea cetate fortificata, ne-a atras atentia poarta principala cu ajutorul careia iti poti usor imagina ca, odata intrat, te-ai intors in timp cu sute de ani in urma.

Iar senzatia de intoarcere in timp va continua daca o iei la pas pe stradutele inguste incarcate de istorie. Cetatea Mdina mai este numita si "The Silent City", fiind locuita doar de cateva sute de oameni, dintre care nu am reusit sa vedem prea multi.



Ne-am continuat plimbarea printre zidurile cetatii admirand arhitectura cladirilor, balconasele si usile colorate, specifice Maltei, care ne-au fermecat.





Te poti plimba prin cetate si cu trasura, dar preturile sunt destul de mari, iar cetatea nu este foarte mare, o poti parcurge usor la pas.


Ziua in care am ales sa vizitam Mdina a fost, pentru noi, una din cele 2 zile (din 8) in care ne-am gandit serios daca alegerea vacantei in Malta, in decembrie, a fost o idee buna sau nu. Vantul puternic si hainele noastre de primavara ne-au facut sa resimtim neplacut temperatura de 10-12 grade. Partea buna a fost ca ne-am putut adaposti pe stradute inguste, in toate magazinele de suveniruri care ne-au iesit in cale (maltezii se mandresc cu produsele facute pe insula din argint sau sticla), si chiar in doua catedrale cu arhitectura si decoruri care nu au cum sa treaca neobservate.


Pentru a ajunge din Mdina in Rabat nu a trebuit decat sa iesim pe poarta cetatii. Acolo am continuat plimbarea tot pe stradute inguste, unde am gasit numeroase motive sa ne oprim pentru a face cate o poza. 

Dupa vizitarea cetatii medievale Mdina, am vrut sa ne mai intoarcem in timp, pana in antichitate, si am vizitat Catacombele Sf. Paul.  Biletul a costat 5 Euro si ne-a permis accesul la morminte subterane crestine, evreiesti sau pagane. La intrarea in complexul arheologic eram informati printr-un afis ca biletul este valabil doar pentru Catacombele Sf. Paul (in Rabat fiind mai multe catacombe care puteau fi vizitate). Atunci cand am crezut ca am terminat de vizitat, am avut parte de o surpriza placuta: peste strada mai era o zona care adapostea alte catacombe din acelasi complex. 



duminică, 14 ianuarie 2018

Valletta

Principalul oras al insulei, dupa numarul de turisti pe care ii atrage si in acelasi timp capitala tarii este Valletta. Noi l-am vizitat in prima zi intreaga din vacanta noastra in Malta si in ziua de Craciun. Din Sliema se ajunge usor in capitala cu autobuzul (nr. 13, 13A, 14, 15, 16) sau cu ferry. Din pacate, in prima zi vantul batea puternic, valurile ajungeau peste promenada, iar ferry nu a functionat. Din cauza vantului, temperatura resimtita a fost in jur de 12 grade Celsius. Pe de alta parte, in ziua de Craciun, cel putin in locurile insorite, a fost placut de stat in tricou, temperatura ajungand chiar si la 20 grade Celsius. Am vazut pe strazi chiar si oameni in pantaloni scurti si tricou in ziua de Craciun.

Ajunsi in Valletta am pornit la pas pe stradutele inguste cu cladiri vechi, dar cu balconase si usi colorate. 


Primul obiectiv vizitat a fost Palatul Marelui Maestru (Grand Master's Palace). Biletul costa 10 euro si include vizitarea salilor din palatul principal (State Rooms) si palatul armurilor (Palace Armoury). In pretul biletului este inclus si un ghid audio portabil cu peste 100 puncte de interes.
Curtea interioara a palatului cu portocali
Interiorul palatului
Un grup de cavaleri maltezi

Apoi am pornit pe jos, pe strada principala din zona turistica a orasului, spre Upper Barrakka Gardens, un loc situat la inaltime considerabila fata de nivelul marii, de unde puteti avea parte de o priveliste spectaculoasa asupra Marii Mediterane, a unei parti din Valletta, dar si a oraselelor invecinate numite generic 3 Cities (Vittoriosa, Senglea si Conspicua).

Din Upper Barrakka Gardens, de la un nivel inferior celui de promenada, in fiecare zi la orele 12.00 si 16.00 se trag salve de tun.

De aici poti cobori cu liftul panoramic in port si o poti lua la pas spre Valletta Waterfront, o zona de promenada cu magazine si restaurante. Coborarea cu liftul este gratis, dar pentru urcare trebuie sa platesti 1 euro. 

Alte gradini care merita vizitate sunt Lower Barrakka Gardens. Privelitea nu este la fel de spectaculoasa ca aceea din Upper Barrakka Gardens, dar este un loc foarte bun de odihna dupa o plimbare cu multe urcusuri si coborasuri pe stradutele Vallettei.

Odata cu lasarea intunericului, luminitele de sarbatoare din centrul orasului ne-au amintit ca, in ciuda temperaturilor ridicate, vizitam Valletta in perioada Craciunului.




sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Malta in decembrie

In prima postare o sa va povestim despre cea mai recenta calatorie a noastra. Am hotarat sa petrecem Craciunul in Malta. De ce Malta? Pentru ca zborul este scurt, biletele de avion ieftine si pentru ca promitea sa fie mai cald ca in Bucuresti.  Dar diferenta de temperatura a fost mica avand in vedere ca in Malta maxima a fost de 18 grade, iar in Bucuresti 13 grade. 

Nu ne venea sa credem ca insulita aceea mica este Malta

Biletele de avion le-am luat din august si au costat 77 euro. Dupa cateva hoteluri rezervate si anulate pe Booking, am gasit cea mai buna varianta pentru noi, un studio in Sliema cu priveliste la mare, Labranda Rocca Nettuno Suites. Locatia este foarte buna, aproape de statiile de autobuz si de ferry. Nu toate camerele au vedere spre mare, dar, din cele care au, privelistea este cea de mai jos:

Fiind amplasata pe malul Marii Mediterane, la fel ca multe alte localitati din Malta, in Sliema puteti sa va plimbati pe faleza pentru a admira apusul. 

Cum ajungi de la aeroport la cazare?
Exista autobuze speciale (linii express) cu mai putine opriri si autobuze normale. Pretul pentru un bilet este de 3 euro pentru linia express si 1.50 euro pentru linia normala. Este de preferat sa luati linia express pentru ca autobuzele de pe linia normala sunt pline cu localnici care se deplaseaza dintr-o parte in alta a insulei si nu veti avea loc de bagaje.
Cum ne deplasam in Malta?
Puteti sa inchiriati o masina. Dar aveti grija pentru ca masinile au volanul pe dreapta si se circula pe partea stanga.
Sau puteti sa folositi autobuzele locale, cum am facut noi. Biletul costa 1.50 euro (tarif de iarna) si este valabil 2 ore. Din Sliema sunt autobuze directe catre Rabat, Mellieha St Julian’s, Cirkewwa sau Valletta. Orarul este afisat in fiecare statie si exista si o aplicatie numita Tallinja. Nu ne-a ajutat in planificarea traseului, dar indica bine timpul pana la sosirea urmatorului autobuz in statia in care ne aflam.
Exista si parti negative in a te deplasa cu autobuzul, cum ar fi: risti sa nu poti urca daca e aglomerat, nu intotdeauna respecta ora de sosire si ajungi sa astepti urmatorul autobuz care soseste in 30-45 min, timp in care iti si expira biletul cu cele 2 ore valabile (noi am patit toate cele enumerate).

O alta varianta de deplasare intre Sliema si Valletta este ferry. Calatoria este mult mai placuta si mai scurta decat cu autobuzul. Pretul este de 1.50 euro, iar traversarea dureaza 5-10 min.

Mai poti utiliza si autobuzele hop on hop off pentru a te deplasa pe insula. Noi nu am mers cu ele, dar am vazut oferte la 10 euro.

Pentru a citi despre locurile pe care le-am vizitat in Malta puteti da click pe urmatoarele linkuri: Valletta, Mdina si Rabat, Marsaxlokk, satul lui Popeye si insula Gozo.