sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Malta in decembrie

In prima postare o sa va povestim despre cea mai recenta calatorie a noastra. Am hotarat sa petrecem Craciunul in Malta. De ce Malta? Pentru ca zborul este scurt, biletele de avion ieftine si pentru ca promitea sa fie mai cald ca in Bucuresti.  Dar diferenta de temperatura a fost mica avand in vedere ca in Malta maxima a fost de 18 grade, iar in Bucuresti 13 grade. 

Nu ne venea sa credem ca insulita aceea mica este Malta

Biletele de avion le-am luat din august si au costat 77 euro. Dupa cateva hoteluri rezervate si anulate pe Booking, am gasit cea mai buna varianta pentru noi, un studio in Sliema cu priveliste la mare, Labranda Rocca Nettuno Suites. Locatia este foarte buna, aproape de statiile de autobuz si de ferry. Nu toate camerele au vedere spre mare, dar, din cele care au, privelistea este cea de mai jos:

Fiind amplasata pe malul Marii Mediterane, la fel ca multe alte localitati din Malta, in Sliema puteti sa va plimbati pe faleza pentru a admira apusul. 

Cum ajungi de la aeroport la cazare?
Exista autobuze speciale (linii express) cu mai putine opriri si autobuze normale. Pretul pentru un bilet este de 3 euro pentru linia express si 1.50 euro pentru linia normala. Este de preferat sa luati linia express pentru ca autobuzele de pe linia normala sunt pline cu localnici care se deplaseaza dintr-o parte in alta a insulei si nu veti avea loc de bagaje.
Cum ne deplasam in Malta?
Puteti sa inchiriati o masina. Dar aveti grija pentru ca masinile au volanul pe dreapta si se circula pe partea stanga.
Sau puteti sa folositi autobuzele locale, cum am facut noi. Biletul costa 1.50 euro (tarif de iarna) si este valabil 2 ore. Din Sliema sunt autobuze directe catre Rabat, Mellieha St Julian’s, Cirkewwa sau Valletta. Orarul este afisat in fiecare statie si exista si o aplicatie numita Tallinja. Nu ne-a ajutat in planificarea traseului, dar indica bine timpul pana la sosirea urmatorului autobuz in statia in care ne aflam.
Exista si parti negative in a te deplasa cu autobuzul, cum ar fi: risti sa nu poti urca daca e aglomerat, nu intotdeauna respecta ora de sosire si ajungi sa astepti urmatorul autobuz care soseste in 30-45 min, timp in care iti si expira biletul cu cele 2 ore valabile (noi am patit toate cele enumerate).

O alta varianta de deplasare intre Sliema si Valletta este ferry. Calatoria este mult mai placuta si mai scurta decat cu autobuzul. Pretul este de 1.50 euro, iar traversarea dureaza 5-10 min.

Mai poti utiliza si autobuzele hop on hop off pentru a te deplasa pe insula. Noi nu am mers cu ele, dar am vazut oferte la 10 euro.

Pentru a citi despre locurile pe care le-am vizitat in Malta puteti da click pe urmatoarele linkuri: Valletta, Mdina si Rabat, Marsaxlokk, satul lui Popeye si insula Gozo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu